Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τα Πελοποννησιακά κρασιά κοντά στους οινόφιλους της Βόρειας Ελλάδας


http://telegourmet.weebly.com/uploads/1/0/8/1/108107/4177340.jpg 
Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκονται 23 οινοποιοί της Πελοποννήσου στις 21 Οκτωβρίου 2013 προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή γευσιγνωσίας.

Κρασιά από κορυφαίες ονομασίες προέλευσης, όπως η Νεμέα, η Μαντινεία, η Πάτρα, αλλά και από γνωστές γεωγραφικές ενδείξεις, θα σερβιριστούν στους επισκέπτες. Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση φιαλών magnum από εκλεκτά κρασιά της Πελοποννήσου.

Στις 21 Οκτωβρίου από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τις 10 το βράδυ, οι οινοποιοί της Πελοποννήσου θα περιμένουν τους φίλους του κρασιού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους και να τους προσφέρουν "ό,τι νεότερο στο σύγχρονο πελοποννησιακό οινικό οικοδόμημα".

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το Αγιωργίτικο, το Μοσχοφίλερο, ο Ροδίτης, το Μοσχάτο, η Μαυροδάφνη, αλλά και λιγότερο γνωστές ποικιλίες αμπέλου όπως η Κυρωνίτσα, το Μαυρούδι, ο Σιδερίτης, καθώς και τα κοσμοπολίτικα σταφύλια που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη  από τη διοργανώτρια Wine Plus η οποία οργάνωσε την όλη εκδήλωση για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου