Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Αλαλούμ στην κυβέρνηση - Το "παιδί" του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης...τα βάζει με το ΠΑΣΟΚ


http://www.zoomnews.gr/wp-content/uploads/2010/07/kranidiotis-.jpg 
Προβληματισμό και δυσφορία έχουν προκαλέσει στο ΠαΣοΚ οι δηλώσεις του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, τακτικού συνομιλητή και φίλου του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.

Ο κ. Κρανιδιώτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει τη μήτρα της λαμογιάς» και το κατηγόρησε για το σύστημα διαφθοράς που επικράτησε στην Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

«Η χώρα επί 30 χρόνια ήταν κάτω από καθεστώς λεηλασίας. Το ΠαΣοΚ έχει τη μήτρα της λαμογιάς», ήταν η φράση που πυροδότησε την υπόγεια ένταση. Παράλληλα, πρόσθεσε πιο καθαρά από κάθε άλλον, ότι «τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τους έχουμε ανάγκη, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Κρανιδιώτης, που είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επιτέθηκε χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα και στην Κουμουνδούρου: «Ποιός έχει μισό δράμι μυαλό να πιστεύει τον ΣΥΡΙΖΑ;». «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα πάει στην ίδια πηγή την τρόικα να πάρει λεφτά να κάνει προσλήψεις. Αυτό δεν είναι απάτη;». «Οι θέσεις τους δεν ταυτίζονταν με τα εθνικά συμφέροντα. Έχουν εμμονές ιδεοληπτικές». «ους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής τους έχουμε ανάγκη όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, που πονηρά πιστεύει ότι μπορεί να επωφεληθεί». «Όταν είσαι ακραίος της αριστεράς είναι εύσημο και όταν στα νιάτα σου ήσουν ακραίος της δεξιάς θεωρείται στίγμα;».

Η Χαριλάου Τρικούπη όπως και η Κουμουνδούρου απέφυγαν να σχολιάσουν με επίσημο τρόπο όσα είπε ο άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού. Δεν αποκλείεται, όμως, να τεθεί το θέμα στη συνάντηση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου με τον κ. Αντ. Σαμαρά, το βράδυ της Πέμπτης.
  
Ωστόσο, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠαΣοΚ κ. Θ. Μωραΐτης δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση που δέχτηκε το κόμμα του. Σε δήλωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν στρέφει τα πυρά του μόνο προς τον κ. Κρανιδιώτη αλλά διατυπώνει αιχμές και κατά του κ. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα η δήλωση του είναι εξής:   

«Μια ωραία ακροδεξιά ατμόσφαιρα… Τι Κασιδιάρης, τι Καμμένος, τι Κρανιδιώτης! Αν ο Σαμαράς δεν διαγράψει ή καταδικάσει πολιτικά με ξεκάθαρο τρόπο σήμερα τον Κρανιδιώτη σημαίνει ότι όχι απλά αποδέχεται τα όσα είπε αλλά και ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από το Μαξίμου. Το βράδυ συνάντηση για συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ,  το πρωί να αμολιούνται τα ακροδεξιά φασιστοειδή να λένε ότι το ΠαΣοΚ "είναι η μήτρα της λαμογιάς"».

Καλό θα ήταν κάποιοι να κοιτάξουν στον καθρέφτη για να δουν την διαδρομή από τα σκάνδαλα της ΑΓΕΤ Ηρακλής, τον Μαυρίκη των υποκλοπών έως το σκάνδαλο των «μεσσήνιων» διορισμών στο μουσείο Ακρόπολης, της εθνοκαπηλείας στο θέμα των Σκοπίων, τα καρτέλ των κουμπάρων, τα δομημένα ομολόγα, το Βατοπέδι, το παραδικαστικό κύκλωμα, τις «ζαρτινιέρες, την πώληση της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και άλλα που μάλλον από αύριο θα πρέπει να υπενθυμίζουμε…

Απλά, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η μήτρα του δοσιλογισμού, των ταγματασφαλιτών, των χουντικών, των βασιλικών, των ψεκασμένων εθνικιστών είναι μια και μόνο μια».

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης ότι «ο κ. Κρανιδιώτης, που βρίσκεται στο δημόσιο λόγο επικαλούμενος τις σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ και διασυνδέεται με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ακροδεξιές λογικές, με τις δηλώσεις του ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα μήπως και τον προσέξει κανείς.

Χτυπώντας και υβρίζοντας το ΠΑΣΟΚ υπονομεύει τη δημοκρατική ομαλότητα, τις προσπάθειες για πολιτική σταθερότητα στη χώρα και το ίδιο τον Πρωθυπουργό».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου